Home Masina de cusut singer
Masina de cusut singer
Masina de cusut Singer istoric PDF Imprimare Email
Masina de cusut singer
Scris de madalina   
Joi, 16 Septembrie 2010 12:49

Compania Singer a fost fondata de catre Isaac Singer in anul 1851. Inca de la inceput obiectul de activitate al firmei s-a constituit in jurul unui element principal: masina de cusut Singer. Renumele companiei s-a pastrat pana in zilele noastre. Pretul primei masini de cusut comercializate de catre aceasta companie a fost 100 de dolari, un pret acceptabil pentru doamnele casnice care doreau sa castige un venit suplimentar.


Singer a fost prima companie internationala veritabila, care promova acest produs de calitate: masina de cusut Singer. Calitatea exceptionala a acestor produse a fost dovedita de-a lungul anilor. Si acum mai putem gasi in casele mai vechi cate o masina de cusut Singer, ca dovada a interesului si dorintei companiei de a promova o gama de produse de calitate de prima mana.


Emblema comerciala a firmei era un „S” si devenise un simbol recunoscut in intreaga lume. Cota de piata de 80% la nivel mondial obtinuta in anul 1890 este un simbol al traditiei Singer. Productia companiei nu s-a oprit la simbolul care a consacrat-o: masina de cusut Singer ci a continuat chiar cu un autoturism.


Anul 1951 a fost cel in care s-a declansat o adevarata istorie cu modelele de masina de cusut Singer, compania a reusit sa atinga recordul de trei milioane de masini de cusut vandute in intreaga lume. In 2001, compania a celebrat cei 150 de ani de activitate in domeniul croitoriei prin simbolul ei: masina de cusut Singer.


Cine utiliza masina de cusut Singer in timpul Razboiului Civil American?
Sotiile americanilor care luptau in razboi si petreceau foarte mult timp acasa realizau uniformele armatei cu ajutorul acestor masini de cusut. In aceasta perioada, Singer a donat autoritatilor un numar de 100 de masini de cusut.


Masina de cusut Singer avea un renume stabilit. In anul 1968, o astfel de masina a fost trimisa de catre presedintele american Andrew Johnson catre Reginei de Madagascar, ca gest diplomatic. Cel mai interesant lucru legat de aceasta companie si implicit de liderul acesteia, este faptul ca ultima sa sotie, Isabella a fost modelul pentru Statuia Libertatii.
 


Sondaje

Folosesti/detii o masina de cusut?
 

Vizitatori Online

Avem 4 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com