Home Masina de cusut nauman electrica
Masina de cusut nauman electrica
Masina de cusut nauman electrica PDF Imprimare Email
Masina de cusut nauman electrica
Scris de madalina   
Vineri, 17 Septembrie 2010 07:26
Bruno Naumann a inceput sa produca masini de cusut in Dresda (Germania) incepand cu august 1868. Pentru ca productia era costisitoare si fondurile ii lipseau, Naumann s-a asociat cu Emil Seidel, compania iesita din alianta celor doi purtand numele de „Seidel & Naumann”. Desi parteneriatul nu a fost de lunga durata si Seidel a parasit compania in anul 1876, numele a ramas neschimbat.

In anul 1898 compania reunea peste 2.500 de muncitori care produceau aproximativ 80.000 de masini de cusut. Din 1900 productia s-a concentrat aproape exclusiv pe masini de tiparit, produse care au si ramas principale in procesul de distributie.

O masina de cusut nauman electrica era mai mult decat un simplu instrument ajutator la crearea hainelor, era de fapt un obiect de arta. Modelele de flori de pe masina si suportul acesteia aratau extraordinar, ceea ce a facut ca pretul unui model de masina de cusut nauman electrica sa creasca in functie de model.

Initial, aceste masini de cusut functionau pe mecanismul traditional cu pedala, in acea perioada electricitatea nu era atat de folosita asa cum se intampla in prezent. Functionarea manuala, cu pedala le permitea croitoreselor si tuturor utilizatoarelor sa regleze viteza de coasere.

Acum mai puteti gasi cate un model de masina de cusut nauman electrica doar la colectionarii pasionati de lucruri vechi, care investesc sume enorme de bani pentru a achizitiona asemenea obiecte de arta.

 


Sondaje

Folosesti/detii o masina de cusut?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com